Limitovaná ponuka! Zľava na vybrané turnusy letných táborov. Letné tábory 2024

Naše rady, ako vybrať letný tábor pre vaše dieťa

Rady a tipy 08.02.2022 2314x

Keď sa dni začínajú otepľovať a predlžovať, rodičia začínajú plánovať letné prázdniny. Plánovanie letných prázdnin je pre rodičov ako skladanie puzzle a koniec školského roka sa už blíži. Ponuka letných táborov je veľmi bohatá a výber nie je vždy pre rodičov jednoduchý. Na výber toho správneho tábora pre Vaše dieťa vplýva viacero faktorov - od polohy, nákladov na letný tábor až po záujmy dieťaťa. Pripravili sme Vám niekoľko rád, ako si vybrať letný tábor pre Vaše dieťa, a tipy, ktoré je potrebné vziať do úvahy pri rozhodovaní.

Naše rady, ako vybrať letný tábor pre Vaše dieťa

Keď sa dni začínajú otepľovať a predlžovať rodičia začínajú plánovať letné prázdniny. Plánovanie letných prázdnin je pre rodičov ako skladanie puzzle a koniec školského roka sa už blíži. Ponuka letných táborov je veľmi bohatá a výber nie je vždy pre rodičov jednoduchý. Na výber toho správneho tábora pre Vaše dieťa vplýva viacero faktorov - od polohy, nákladov na letný tábor až po záujmy dieťaťa. Pripravili sme Vám niekoľko rád, ako si vybrať letný tábor pre Vaše dieťa, a tipy, ktoré je potrebné vziať do úvahy pri rozhodovaní.

Zameranie letného tábora

Čo zaujíma vaše dieťa? Je umelec, športovec, herec, youtuber? Pri výbere letného tábora je vždy dôležité zamerať sa na to, čo Vaše dieťa zaujíma a podľa záujmov aj tábor vyhľadávať. Takto podporíte dieťa v tom, čo ho zaujíma a môže svoj talent rozvíjať – napr. v táboroch SunnyDance, SunnySports, SunnyArts, MisiaOrava, SunnyAction.

A ak si nie ste istí záujmami svojich detí (alebo sa ešte nezačali zameriavať), je dobré zvoliť všeobecné tábory (SunnyRelax, SunnyGames) s rôznymi aktivitami, ktoré môžu byť perfektnou voľbou, ktorá im pomôže preskúmať a zistiť, čo sa im páči. Vždy je však dôležité vyberať letný tábor spolu s dieťaťom.

Vek dieťaťa

Odpoveď na otázku, od akého veku môže ísť dieťa do letného pobytového tábora je veľmi zložitá. Kedy začať posielať dieťa do pobytového tábora je rozhodnutie, ktoré závisí od vás, vášho rodičovského pocitu, že ste už pripravení a od povahy dieťaťa. Veľa detí má krásne zážitky z tábora už od šiestich rokov. Veľa detí práve v tomto veku odštartuje svoju táborovú premiéru a po niekoľkých rokoch sa už blázni na tábore Pohoďák pre teenagerov s táborovými kamarátmi. Sme veľmi radi, že deti s CK Slniečko rastú.

Lokalita a výber strediska

Pre vaše dieťa často nie je dôležité, či vyberáte tábor v horách alebo pri bazéne. Pre deti je dôležité príjemné prostredie a aby sa na tábore cítili dobre. Pri výbere lokality je vhodné si prečítať v popisoch vybavenie strediska, aby zodpovedalo tematickým požiadavkám letného tábora. Ak si napríklad vyberiete športový tábor je dobré, aby stredisko malo ihrisko a podmienky pre rôzne druhy športov. Alebo napríklad pre najmenších odporúčame vyberať tábory s menšou kapacitou, kde je atmosféra komornejšia.

Lokalizácia, teda vzdialenosť od domu je tiež jeden z faktorov pri výbere letného tábora. Je dobré si zvážiť ako zvláda dieťa dlhšiu cestu autom alebo autobusom. Sú deti, ktoré zvládajú dlhšiu cestu naozaj bezproblémovo a už cesta autobusom na letný tábor je pre nich zaujímavým zážitkom. Ak však dieťa znáša dlhšiu cestu autom alebo autobusom zle, je lepšie v takom prípade zvoliť tábor bližšie od domova.

Ubytovanie

Nájsť vhodné ubytovanie na letný tábor nie je vždy jednoduché. My v CK Slniečko sa snažíme, aby sme zabezpečili pre našich táborníkov najlepšie ubytovanie. Spolupracujeme s najlepšími rekreačnými strediskami, hotelmi a penziónmi, ktoré sú predurčené na to, aby boli všetky deti v letnom tábore spokojné a šťastné. V našej ponuke nájdete veľké letné tábory SunnyGames, SunnyFunny, kde bude ubytovaných viac ako 100 detí, ale aj tábory ako SunnyForestCamp, kde bude 45 detí. Je dôležité, aby ste si ako rodič zvážili, aký tábor dieťa zvládne.

Strava

V pobytových táboroch je strava pre deti pripravená 5x denne a s celodenným pitným režimom. V každom tábore sa nájdu deti s potravinovými alergiami – bezlepková strava, intolerancia na laktózu a pod.  Nie je problém takýmto deťom obmeniť jedálny lístok. Vždy je len veľmi dôležité, aby rodič informoval o potravinovej alergii včas, najlepšie už pri prihlasovaní na letný tábor.

Bezpečnosť a hygienické opatrenia

Rodičia chcú mať istotu, komu zveria svoje deti. Preto odporúčame si vybrať organizátora so skúsenosťami a dobrými referenciami. CK Slniečko organizuje letné tábory už 26 rokov a bezpečnosť detí v táboroch je našou prioritou. Naši animátori, hlavní vedúci a zdravotníci prechádzajú pred turnusmi radou školení, ktoré sú podmienené dlhoročnými skúsenosťami s prácou s deťmi. Každý animátor taktiež prechádza procesom vzdelávania. Každý letný tábor ako zotavovacie podujatie je vždy nahlásený na príslušnom Regionálnom úrade verejného zdravotníctva a všetky naše letné tábory prešli kontrolou na výbornú. Covid pandémia zasiahla aj do našich príprav. Pri prípravách aj pri realizácii táborov dodržiavame prísne hygienické štandardy, vstupný zdravotný filter všetkých účastníkov tábora aj zvýšený dohľad nad zdravotným stavom účastníkov.

Najlepším spôsobom, ako zabezpečiť, aby vaše dieťa dodržiavalo bezpečné postupy v tábore, je vymodelovať ich doma. Naučte a precvičujte umývanie rúk, nosenie rúška na verejnosti, dezinfekciu a fyzické odstupy. Vaše dieťa zrkadlí čokoľvek, čo robíte.

Cena letného tábora

Výber letného tábora ovplyvňuje aj cena. Cenu letného tábora ovplyvňuje aj to o aký druh letného tábora ide. V cene letného tábora je už zahrnuté všetko potrebné a nie je nutné baliť vreckové na doplatky počas letného tábora. Aj v roku 2022 je opäť možnosť využiť rekreačný príspevok od zamestnávateľa na kúpu letného tábora. V prípade zhoršenej pandemickej situácie so zákazom organizovať zotavovacie podujatia garantujeme vrátenie uhradenej zálohy.

Veríme, že sme Vaše rozhodovanie uľahčili a naše rady Vám pomohli. Ak chcú ísť aj viacerí kamaráti alebo partia spolu, teraz je ten správny čas! Pretože nájsť a zladiť termín s ostatnými kamošmi nemusí byť na poslednú chvíľu vôbec jednoduché. Ak potrebujete poradiť, ktorý letný tábor je najvhodnejší pre Vaše dieťa, napíšte nám alebo zavolajte a my Vám radi v CK Slniečko pomôžeme vybrať.

Na nás v CK Slniečko sa môžete vždy spoľahnúť!

Novinky a články

Aby vám neunikli novinky